31/3/09

LA CONSTRUCCIÓ D'UNA SUBESTACIÓ ELÈCTRICA A GAVÀ: UNA ALTRA AGRESSIÓ AL MEDI AMBIENT

M'ha arribat aquest missatge(el subratllat és meu):

Gavà, 31 de març de 2009
COMUNICAT i CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Esquerra-Gavà s’oposa a la construcció d’una subestació elèctrica a la pedrera de la Sentiu que s’havia de restaurar
La subestació tira per terra els plans municipals de renaturalitzar la pedrera, i esdevé una altra agressió al medi ambient vinculada al Pla de Ponent

El Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Gavà ha presentat davant del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat un plec d’al·legacions contra la proposta de modificar el planejament urbanístic de l’antiga pedrera de la Sentiu, per permetre-hi edificar una subestació elèctrica que donaria servei al nou sector que es vol urbanitzar al Pla de Ponent. Per Esquerra, aquesta modificació impossibilitaria la recuperació d’aquesta zona com a espai natural, tal i com s’havia compromès el govern local.

El portaveu municipal d’Esquerra, Marcel·lí Reyes denuncia «el contrasentit de voler instal·lar aquesta gran subestació elèctrica en un paratge que el mateix govern municipal, anunciava a finals d’any a bombo i plateret que s’anava a restaurar». En relació a aquesta contradicció, Reyes recorda que «es va arribar a dir que, quan la pedrera s’omplís de terra, s’hi plantarien arbres i altres espècies vegetals, fet que havia de contribuir a recuperar la connexió d’un espai esquarterat, i esdevingués una zona visitable per als amants de la natura i un hàbitat per a moltes espècies; ja que permetria la connexió entre les zones naturals actualment incomunicades per la presència de la pedrera».

Reyes critica que «de nou, la propaganda municipal xoca amb la realitat de les actuacions, ja que la idea de seguir endavant amb el Pla de Ponent té com a conseqüència que el projecte de restauració de la pedrera se’n vagi en orris». Una nova mostra, segons el portaveu d’Esquerra, «dels efectes perversos i negatius que el projecte urbanístic del Pla de Ponent té sobre el medi ambient de la ciutat». Reyes anuncia que Esquerra Republicana interpel·larà el govern municipal sobre aquestes contradiccions «i especialment per l’anunci enganyós de restauració de la pedrera, que es va fer quan el projecte de subestació elèctrica, datat l’estiu del 2008, ja estava fet i aprovat».

No hay comentarios:

CAMBIO DE DIRECCIÓN

Os comunico que me he mudado de blog por motivos técnicos. He ordenado la información y a partir de ahora iré publicando en
http://revista-gavanense.blogspot.com/.
¡Gracias por vuestra visita!

PONENT.... EL DEL PLA

PONENT.... EL DEL PLA